İçeriğe atla

Renklerin Görünenden Fazlası!

on

Evinizin Renkleri Ve Ruh Halleri

Soğuk ve sıcak renklere göre evinizin duygusu kökten değişebiliyor. Aynı zamanda evinizin her ayrı köşesinde birden fazla ruh hali bulunabiliyor. Bu enerjileri keşfetmek için evinizin her ayrı köşesinde ilk bakışta neler hissettiğinizi test edin. Ayrıntıların sizi endişelendirmesine izin vermeyin, ilk bakışta hissettikleriniz o yerin enerjisini ifade edecektir.

Evlerimizde sıkça kullandığımız bej, krem, fildişi, beyaz, gri ve doğal ahşap gibi renkler tarafsız renkler olarak değerlendirilip temel dekor alanında harika fırsatlar doğurabiliyor. Bu dekorlara sıcak renk tonları ekleyerek evinizin enerjisini ve karakterini tümden belirleyebilirsiniz.

Pastel renk tonları enerjisi bakımından arkadaş canlısı, davetkar ve romantik renkler olarak değerlendiriliyor. Bu renk tonlarını kullanıyorsanız muhtemelen cana yakın ve duyarlı birisiniz. Pembe ve şeftali en romantik pastellerdir çünkü bilinçaltına sevgi ve iletişim mesajları gönderirler. Ancak pastel seven herkes yatak odasında pembe ya da şeftali istemeyecektir; kimisi uçuk mavinin yarattığı dinginliği tercih edebilirken, kimisi pastel sevenler açık yeşilin dinginliğini tercih edebilir.

Orta renk halleri, pastelden daha canlı ancak koyu renklerden daha açık renklere sahiptir, güven verir. Pastel renkler kadar romantik, parlak renkler kadar bunaltıcı, koyu renkler kadar baskıcı değillerdir. Onlarla yaşamak kolaydır. Evinizin her yerinde bu orta tonlu renklere sahipseniz, bir emniyet, güvenlik ve rahatlık havası yaratmış olacaksınız.

Yolun iki ucunda bulunan parlak ve koyu renkler birbirine zıt olarak ihtişamı ve sessizliği betimliyor. Aynı zamanda soğuk ve sıcak renk ayrımlarından da yararlanılarak evinizin atmosferinizi tümden değiştirebilirsiniz. Ateş yanarken gördüğümüz renklerin tümü sıcak renkler olarak belirlenir, bu sıcaklık tonu çok ince ya da çok bariz olabilir. Pozitif ve mutlu hissettirmesi sebebi ile evlerde oldukça kullanılan bir renktir.

Soğuk renkler maviden yeşile, yeşilden mora kadar uzanır. Ev enerjisine pasif ve sakin bir hava katarak rahat sakin ve huzurlu hissettirir.
Yatak odaları hayatımızın neredeyse 3/1’ini geçirdiğimiz, günün stresini ve yorgunluğunu geride bırakabildiğimiz önemli bir yaşam alanıdır. Bu nedenle kullanılan renklerin tercihi oldukça etkili bir rol oynarken renkler konusunda detaylı bir bilgiye sahip olmak hayatınızı kolaylaştıracak. İşte öğrenmeniz gereken renklerden bazıları;

Yeşil; Doğanın temsilcisi olarak tanınan yeşil renk sakinlik veren enerjisiyle yatak odalarındaki renk tercihlerinde isabetli bir karar olacaktır. Hastanelerde ve sağlık kuruluşlarında da sağlığı ve dinginliği çağrıştırması sebebi ile yeşil renk tonlarından oldukça yararlanılır. Bilimsel araştırmalar yeşil rengin mide ağrısında iyileştirici bir etkiye sahip olduğunu söylüyor. Ayrıca yaratıcılığı ve hayal gücünü tetikleyen yeşil renk rahatlatıcı etkisiyle konforlu bir uykuya dalmanızı kolaylaştırıyor.

Bankalarda da sıkça karşılaştığımız yeşil rengin güven veren formundan yararlanılırken inancı sembolize eden simgelerde de maneviyatın büyüklüğünü anlatabilmek için yeşil renkten yararlanılıyor.

Ruhunuzu dinginlerken doğanın enerjisinden yararlanmak için yeşil renkten faydalanabilirsiniz. Yanı sıra şık bir havası olan yeşil rengin kullanımı yatak odanıza estetik açıdan sihirli bir dokunuş sağlayacaktır.

Mavi; Sigmund Freud mavi rengi sakin bir renk olarak nitelendirmektedir. Felsefede ruhu ve adanmışlığı temsil eden mavi renk manevi bakış açılarında dengeyi, derinliği ve sadakati sembolize eder. Dilimize gök ve su anlamlarını ifade eden sözcüklerden türetilerek yerleşen mavi aynı zamanda bilgeliği, aklı ve güveni temsil ediyor.

Çoğu mitolojide sonsuzluğun rengi olan mavi, yatak odalarında asaleti ve lüksü simgeler. Aynı zamanda maskülen bir renk olduğundan mobilya ürünlerinde de oldukça tercih edilerek yaşam alanlarına ferah bir hava katıyor.

Yatak odasında ve ev tekstilinde seçeceğiniz mavi renk tonları ile lüksü ve şatafatı evinize yansıtabilirsiniz!

Pembe; Kadınlığı sembolize eden pembe renk hayalleri ve olumlu düşünceyi temsil ediyor. Enerjisini kırmızıdan alsa da kırmızı kadar agresif bir renk olmadan sakin bir enerji yansıtır. Baharın rengi olarak bilinen pembe renkler büyüleyici hayal dünyasında sizi keşfe çıkarabilir. Bu sebeple iş yerlerinde ve resmi kurumlarda son derece tercih edilmeyen bir renktir.

Havaya romantik ve sıcak bir enerji yansıtan pembe renk tonlarını yaşam alanınıza yumuşak bir hava katmak için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Aynı zamanda sevginin ve aşkın temsilcisi olduğundan pembe renk tonları yatak odalarında sıkça kullanılan bir renktir.

Gri; Hareketsizliği, tarafsızlığı ve dengeyi temsil eden gri renkler aynı zamanda diplomasiyi ve sakinliği simgeler. Uzmanlaşmanın rengidir ve duygusuzdur, yoğun bir enerjisi yoktur. Siyaha döndükçe gizemli bir hal alan gri renk açıldıkça parlak ve iç açan bir hale bürünüyor. Bu sebeple grinin ton seçimlerinde oldukça dikkatli olmakta fayda var.

Gri kontrol demektir ve sağlık açısından gözün en kolay ayırt edebildiği renktir. Renk bilimciler tarafından en düşük enerji seviyesine sahip olduğu söylenen gri renk yatak odalarında uykuya dalabilmenin en konforlu halini sunuyor.

    Related Posts

    April 04, 2023
    Anatolium Ankara Avm Mağazamız Açıldı!

    Çeyiz kategorisine yepyeni bir soluk getiren Elart, Ankara'da! Zemin katta açılan mağazamızda sizlerle buluşuyoruz. Modern & şık çeyiz mottosu ile...

    Devamını oku
    İstanbul Maltepe Park AVM Mağazamız Açıldı! - Elart Home
    March 24, 2023
    İstanbul Maltepe Park AVM Mağazamız Açıldı!

    Çeyiz kategorisine yepyeni bir soluk getiren Elart, İstanbul Maltepe Park Avm'de! Zemin katta açılan geniş metrekareli mağazamızda sizlerle buluşuyoruz. Modern...

    Devamını oku
    Drawer Title
    benzer ürünler